Hotel Frankopan

Mi smo mali obiteljski hotel s četiri zvjezdice u kojem samim ulaskom osjećate prijateljstvo, toplinu, mirnoću i postajete dio bajkovite priče. Prostrane i jedinstveno uređene sobe i prostori hotela odišu poviješću i klasičnom elegancijom, a suvremeni elementi i sadržaji oplemenjuju prostor na način da stvaraju ugodan osjećaj boravka.

Ivana Gorana Kovačića 1, 47300 Ogulin, Hrvatska

(047)525-509

hotel-frankopan@hotel-frankopan.hr

sight seeing 52

Heritage hotel Frankopan

Hotel se nalazi u centru grada Ogulina, smještenog u središtu kontinentalne Hrvatske unutar turističkog područja Plitvičkih jezera s istoka, šumovitog Gorskog kotara sa zapada i sjevernog Jadrana s juga. 

Nalazimo se tik do starog Frankopanskog kaštela iz 16. stoljeća kojeg je izgradila plemićka obitelj Frankopan, a nasuprot hotela nalazi se fenomen hidrogeološkog spomenika prirode Đulin ponor u kome svoj tok  završava Rijeka Dobra – ponire ispod kamenitih i strmih litica u ogromnom otvoru u središtu grada, a koji pogled s litice ostavlja bez daha mnoge turiste.  Đulin ponor se sa spiljom Medvedicom nastavlja u najduži speleološki objekt Hrvatske. Ime ponora vezano je uz legendu o djevojci Đuli ili Zulejki, koja se u ponor strmoglavila zbog nesretne ljubavi. 

Iznad Ogulina nalazi se planina Klek visine 1.182 m. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj na čijem vrhu je 200 metara visoka stjenovita glava koja predstavlja koljevku hrvatskog planinarstva i alpinizma. Klek je oduvijek bio inspiracija narodnoj mašti pa je tako nastala i legenda o klečkim vješticama. Prema legendi, za vrijeme olujnih noći, oko ponoći na Kleku se okupljaju vještice, vile i vilenjaci iz cijeloga svijeta.

hrCroatian